Amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

0
108

În ultimele 24 de ore, poliţiştii împreună cu jandarmii olteni, polițiștii locali, precum și reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, baruri, terase şi restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
”La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 forţe de ordine, fiind verificate 72 de societăți comerciale, precum şi peste 60 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.130 de persoane.„ se arată într-un comunicat de presă.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 20.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.