Ajutoare de la UE, pentru slătineni

0
462

La Slatina a început o nouă campanie  pentru distribuirea ajutoarelor oferite din partea Uniunii Europene. 

Conform recomandărilor primite de la Ministerul Fondurilor Europene – Serviciul Implementare POAD beneficiază de pachetele cu produse de igienă nu doar persoanele care primesc venit minim garantat ci și membrii familiilor titularilor de venit minim garantat.

Alte categorii de persoane care beneficiază de aceste produse în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD sunt:

  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.  Beneficiază de aceste ajutoare de la Uniune 84 de familii, formate din 115 membri, care au venitul minim garantat și alte 85 de familii, cu 334 de membri, care primesc alocații de susținere.

Un pachet cu produse de igienă conține:

–         5 periuțe de dinți

–         4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml )

–         Săpun lichid ( 500 ml )

–         Șampon pentru copii ( 800 ml )

–         Șampon pentru adulți ( 500 ml )

–         2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg )

Ajutoarele pot fi ridicate din incinta Liceului de Construcții din Slatina.