Adrian Ionuț Chesnoiu, critici dure la adresa ministrului Oros

0
126

În ultima sa declarație publică, deputatul de Olt, Adrian Ionuț Chesnoiu îl face ”mincinos” pe ministrul Oros. Social-democratul argumentează afirmația făcută după cum urmează:

”Nu mai este nici un secret faptul că ministrul Oros este singurul ministru postdecembrist care a votat împotriva fermierilor români.

Cu un limbaj de lemn, indiferent la nevoile fermierului român și cu o traistă de minciuni tot timpul după el, ministrul Oros continuă telenovela celui mai ineficient și habarnist ministru al agriculturii din ultimii 30 de ani.
​Atât de multe minciuni vehiculează încât a început să le încurce, provocând iritare și neputință din partea fermierilor români.
În fuga după atenție și imagine, face afirmații care îl desconsideră ca politician, ministru, specialist și om.
Se laudă că România va avea, din 2022, Agenţia de Calitate şi Marketing a Produselor Agroalimentare, scopul fiind promovarea şi garantarea faptului că produsele tradiţionale româneşti sunt autentice. Asta după ce și-a bătut joc de munca fermierului român, izgonindu-l din piețe și obligându-l să-și vândă produsele pe trotuar. Minciună!
Agentia de Calitate și Marketing a Produselor Agroalimentare există prin legea 133/2019 și trebuia să își înceapă activitatea la 01.01.2020, dacă dl Oros în calitate de ministru al agriculturii nu dădea 2 Ordonanțe de Urgență prin care să amâne intrarea în vigoare a legii până în 2022!!! Acum, dintr-o dată este bună! Gata, v-ați văzut sacii în cărută!?
Ați rezolvat problemele clientelei politice!?
Mai mult, dl. Oros aduce în discuție Casa Română de Comerț Agroalimentar “Unirea”, înființată în noiembrie 2018 prin Hotărâre de Guvern, urmând ca prin această societate comercială să se creeze un mecanism naţional care să asigure achiziţia, sortarea, procesarea primară, standardizarea şi distribuţia către reţele comerciale interne sau de export. Minciună! Acest instrument a fost gândit pentru protecția, ajutorarea și dezvoltarea fermierului român.
Una din primele măsuri ale ineficientului Oros a fost să distrugă acest instrument.Neînțelegând nimic din scopul acestei Case, incapabil fiind să o operationalizeze, a ținut-o numai din controale în controale, declarând permanent că o desființează! Acum, brusc, e bună și trebuie operaționalizată din 2022, când dumnealui probabil nu va mai fi ministru!
Fermierul român este deja pus pe butuci de “prea gânditorul” Oros.
O altă minciună sfruntată – Directiva 633/2019, care speră dl. Oros să fie finalizată la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor. Această directivă privește practicile comerciale neloiale și stabilirea unor relaţii corecte între micul producător şi comerciantul dominant care, din nefericire, în România, nu este român. Ce nu spune dl. Oros este faptul că Legea pentru transpunerea Directivei 633/2019 a fost ținută la nivelul MADR timp de un an și jumătate cât timp dl. Oros s-a chinuit să dea o OUG de transpunere!
Când a văzut că nu e în stare să facă acest lucru, sau nu era momentul, a rugat un senator să depună un proiect de act normativ în Parlament, fix acela lucrat la MADR ca OUG! Evident că acum suntem în dezbateri pe această lege extrem de importantă și o vom aproba până la finalul acestei sesiuni parlamentare! Dar din 2019 până acum, micul producător, fermierul român a pierdut recolte, bani și oportunități în raport cu corporațiile care domină azi retailul în România.
Ca să nu mai vorbim de Legea 236/2020 prin care se acordau maxim 20.000 euro fiecărui producător român care ducea materia primă realizată către un procesator, lege inițiată de parlamentarul Oros și neaplicată de ministrul Oros nici până în prezent!
Așa mult îi pasă dlui Oros de fermierul român, minte cum respiră!” a precizat parlamentarul.