Adrian Chesnoiu, vizită în teritoriu la doi beneficiari din Olt

0
499

Adrian Chesnoiu, vizită în teritoriu la doi beneficiari din Olt
Directorul General al AFIR, Adrian Chesnoiu, a efectuat joi o vizită în teritoriu la doi dintre beneficiarii programului de finanțare care încurajează micile investiții ale cetățenilor.
Prima oprire a fost la un antreprenor local, afacerea sa fiind în domeniul automobilelor. Acesta deține un service auto, vopsitărie de mașini și, datorită programului, a reușit să își dezvolte ideea într-un mod armonios. Se plânge de faptul că, deși a înființat câteva locuri de muncă, nu sunt oameni care să vină să muncească, iar cei care vin, vor bani mulți pe stat degeaba și nici nu reprezintă personal calificat pentru postul vizat.
O plantație de meri a fost al doilea obiectiv pe care Chesnoiu l-a bifat. Șerban Marin, un oltean care a trăit mulți ani în Italia, a reușit să pună câțiva bănuți de-o parte și s-a întors în țară cu visuri mărețe și cu multe cunoștințe despre agricultură și pomicultură. Așa că n-a pierdut timpul și s-a pus pe treabă: și-a depus dosarul pentru finanțare, a câștigat, iar acum muncește la propria fermă de meri, de care este foarte mândru. Cu cei 100.000 de euro ai săi și cu 200.000 luați prin program și-a pus la punct afacerea, iar nemulțumirea sa este faptul că tot ceea ce produce în acest moment vinde la export, prețul fiind un pic mai ridicat decât cel cu care noi importăm mere crescute ‘în laborator’. Pasul următor pe care îl are în vizor Șerban este achiziționarea de depozite frigorifice pentru a reuși să vândă mai mult pe plan local produsele sale sănătoase, naturale, cu gust adevărat de măr.