Adrian Chesnoiu s-a întalnit cu fermierii români la INDAGRA

0
250

Deputatul de Olt, Adrian Chesnoiu, a petrecut o zi minunată alături de fermierii români, la Târgul INDAGRA. Deminatarul a dialogat cu cei prezenți și a admirat tehnologiile de ultimă generație pentru sisteme de irigații, sere și solarii, echipamente și utilaje agricole performante pentru zootehnie, furaje, ori creșterea animalelor și păsărilor:

Am petrecut azi, din nou, o zi excepțională în compania fermierilor români!
Să fiu azi la INDAGRA, ce se desfășoară în aceste zile la Romexpo, a reprezentat pentru mine o bucurie a realizărilor colective, deopotrivă autorități împreună cu beneficiarii politicilor publice ale statului român!
A fost o oportunitate să revăd fermieri cu care am dezbătut luni de zile proiectele pentru dezvoltarea agriculturii, viticulturii, horticulturii și zootehniei românești, să discutăm despre provocările momentului și despre soluțiile imediate pe care ei le pot lua la nivel individual sau care se impun a fi luate la nivel de strategie în domeniul agriculturii.
Susțin ideea dezvoltării agriculturii prin inovare și promovarea rezultatelor cercetării în domeniu, și mă bucur că avem ocazia să vedem expuse aici tehnologii de ultimă generație pentru sisteme de irigații, sere și solarii, echipamente și utilaje agricole performante pentru zootehnie, furaje, ori creșterea animalelor și păsărilor.
Zootehnia și horticultura sunt domenii prioritare și doar așa putem da valoare adăugată producției vegetale, unde excelăm în europa și în lume!
Azi, marele inginer zootehnist Dan NEAȚĂ, mi-a spus în privat că “Dumnezeu după ce a dat olandezilor vaca de lapte, nemților și danezilor porcul de carne, nouă românilor ne-a dat Țurcana, oaia noastră autentică, ce poate atinge cele mai înalte pășuni alpine ale României!”
Mare dreptate are, trebuie să știm să exploatăm biodiversitatea noastră în interesul poporului român!
Avem cu ce, avem cu cine, trebuie doar să realizăm asta, ca popor, ca neam, ca națiune!
Dumnezeu să ne ajute, pentru că doar împreună putem reuși!” a transmis Chesnoiu.