Adrian Chesnoiu, întâlnire cu o delegație parlamentară franceză

0
103

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian CHESNOIU, a primit vizita unei delegații parlamentare franceze condusă de senatorul Bernard FOURNIER, președintele grupului de prietenie România-Franța. Întrevederea a fost facilitată de senatorul Titus CORLĂȚEAN, președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Senatului României și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză.

Discuțiile au vizat situația cu care se confruntă fermierii în contextul politic actual, generat de conflictul militar din Ucraina, precum și viitoarele provocări legate de ambițiile de mediu și climă prevăzute în „Green Deal” și în strategia „Farm to Fork” cărora statele membre vor trebui să le facă față.

Suntem o Europă a unității în diversitate și trebuie să ne unim eforturile pentru a menține specificul și tradițiile fiecărui stat membru în atingerea obiectivelor comune. Consider că prin politicile publice pe care le propunem, în primul rând, trebuie să le asigurăm fermierilor stabilitate pentru a putea produce și aproviziona cu alimente cetățenii europeni. Traversăm o perioadă dificilă, iar obiectivele pe care ni le-am propus pentru atingerea strategiilor europene deja convenite, trebuie să aibă în vedere asigurarea securității alimentare a tuturor cetățenilor europeni”, a afirmat ministrul agriculturii Adrian CHESNOIU.