Adrian Chesnoiu, în ”război” cu Adrian Oros

0
529

Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, îl demască pe ministrul Agriculturii Adrian Oros în fața fermierilor. Acesta arată într-o postare pe pagina sa de Facebook că primele de comercializare pentru producătorii agricoli, care ar fi trebuit acordate începând din acest an, nu au reprezentat altceva decât o promisiune electorală.
”Pentru fermierii care nu trebuie să mai creadă în ”aburii” electorali de dreapta!
Ministrul OROS a ieșit din campania electorală. Una din marile promisiuni, devenită certitudine prin aprobarea legii 236/06.11.2020 (inițiatori – 66 parlamentari PNL) care prevede acordarea unei prime de comercializare pentru producătorii agricoli în valoare de maxim 20.000 Euro/an/beneficiar, în perioada 2021-2023, rămâne doar la stadiul de VORBE.
Guvernul PNL – USR a decis prin OUG 225/31.12.2020 – Amânarea intrării în vigoare a Legii 236/2020!
MOTIVELE AMÂNĂRII (citim în nota de fundamentare a OUG 225/2020 semnată de dl. OROS și dl. Cîțu):
1. Pentru că dl. ministru Oros nu solicită premierului alocarea banilor necesari în bugetul de stat pentru anul 2021 (fie pentru că nu îl interesează, fie pentru că nu are forța politică necesară să-și impună punctul de vedere în interiorul guvernului de dreapta sau pentru că atunci când a inițiat legea nu a calculat impactul bugetarul și nu știe câti bani să ceară).
2. Pentru că sprijinul prevăzut în lege reprezintă schemă de ajutor de stat și nu a fost notificată Comisia Europeană.
3. Pentru că nu au fost întocmite de către Ministerul Agriculturii normele metodologice de aplicare ale legii până la data 31.12.2020 așa cum era prevăzut(tot de ei în lege)!
Acum, că dl Oros a preluat atenționarea mea din cadrul audierii sale în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, referitoare la inechitățile principiilor de aplicare ale felului în care a fost conceput actul normativ, e una! Că se prevalează de aceste inechități pentru a justifica amânarea aplicării legii este o minciună, uitând probabil că el a inițiat legea, evident cu erorile de logică de mai sus! O știe și el, și toți cei care au urmărit audierea din comisie!
Ce mă îngrijorează însă este că nu se oprește din a minți public fermierii, și pentru asta nu pot să nu îi atrag atenția!(vezi emisiunea lui Ovidiu Ghinea de la AgroTv din data de 11.01.2021).
Acum trebuie să afle și fermierii cum sunt batjocoriți de ministrul lor.
Deci d-le Oros, adevărul este acesta: Legea 236/2020 nu a fost amânată pentru că avea inechități în aplicare, așa cum v-am atenționat în comisie, ci din cele 3 motive expuse mai sus!
ÎN CONCLUZIE: Legea 236/2020 a fost o lege electorală pe care nu ați intenționat niciodată să o aplicați așa cum ați recunoscut la audieri, ci doar să câștigați voturi, d-le OROS!
Nu voi lăsa însă lucrurile așa!” arată Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.