Adrian Chesnoiu anunță noi plăți APIA pentru bunăstare la BOVINE și OVINE

0
86

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că în noul Plan Național Strategic (PNS) va fi implementată plata pentru bunăstarea animalelor și în sectoarele bovin și ovin. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea. În prezent, plățile pentru bunăstarea animalelor sunt acordate doar pentru crescătorii de porci și păsări.

”Ca să vedem în realitate unde suntem, putem să ne uităm la Olanda, care este al doilea cel mai mare exportator de produse agroalimentare la nivel global, care produce pe 18.000 de euro plus valoare pe hectar. România produce doar 375 de euro. Asta pentru că politicile publice nu au fost coerente și sprijinul nu a mers către zonele unde România are un potențial fantastic. Schimbăm abordarea în PNS-ul viitor: va fi bunăstare și la bovine, și la ovine, pentru că avem potențial și nu-l folosim.

De partea cealaltă, împreună cu fermierii vom construi programe pentru creșterea vacii de carne și de lapte în România, pentru că avem cu ce să facem treabă, avem fermieri, avem pășuni, avem suprafețe vegetale unde putem să producem furaje, doar ne trebuie direcționare”, a precizat Adrian Chesnoiu în direct la AGRO TV.