Adrian Chesnoiu: ”AFIR va selecționa 11 copii pe care îi vom susține financiar”

0
398

Duminică, 12 mai, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, a luat parte la un eveniment sportiv, unde a și declarat că instituția condusă de el va susține financiar câțiva copii pentru a reuși să facă performanță în domeniul fotbalului.

Finala competiției Cupa Satelor s-a petrecut în comuna constănțeană Cumpăna. După fazele județene şi turneele regionale, prima ediție a Cupei Satelor U-13 a fost câștigată de echipa comunei Ruginoasa, judeţul Iaşi, care a devenit campioana tinerelor talentelor din satele şi comunele României.

„Sunt extrem de bucuros pentru că ne-am implicat alături de Federația Română de Fotbal în acest proiect fanion cum îmi place să îl denumesc, o competiție sportivă realizată la nivelul tuturor comunităților rurale. Dacă la început estimam participarea a 320 de echipe, la debutul competiției au fost înscrise aproximativ 800 la nivel de național. Apreciez organizarea finalei acestui campionat în comuna Cumpăna unde a fost inaugurată cea mai modernă bază sportivă din mediul rural. Pe această cale, aș vrea să anunț faptul că și AFIR va selecționa 11 copii care au jucat în această competiție și care nu sunt printre cei aleși de FRF, pe care îi vom susține financiar, cu echipamente sportive și cu tot ce au nevoie pentru a continua să joace fotbal de performanță , trecând de la nivelul de amatori la profesioniști .”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Echipa câștigătoare, antrenorul ei şi primarul localității reprezentate vor însoţi echipa naţională de fotbal a României la meciul din deplasare cu Norvegia, care se va juca pe 7 iunie a.c., în preliminariile Campionatului European din 2020. La turneul de la Cumpăna, au fost premiaţi şi cel mai bun portar, cel mai bun jucător şi golgheterul fazei finale a Cupei Satelor.
La turneul final au participat opt echipe: Cumpăna (Constanţa), Dumbrăviţa (Timiş), Feldioara (Braşov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iaşi), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman). Prima ediție a campionatului de fotbal Cupa Satelor a fost organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Competiția sportivă la nivel național a debutat în data de 1 octombrie 2018 și a fost rezervată fotbaliştilor categoriei de vârstă Under-13.