Adăpostul de noapte din Slatina va fi extins

0
422

Consilierii locali ai municipiului Slatina vor fi convocați miercuri- 4 octombrie 2017, în ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a supune la vot noi proiecte importante pentru municipalitate. Lucrările ședinței vor avea loc în incinta Casei Căsătoriilor de pe Dealul Grădiște, cu începere de la orele 16:00.

Unul dintre cele mai importante proiecte ce va fi supus aprobării de consilierii locali ai municipiului Slatina în cadrul ședinței este cel referitor la aprobarea indicatorilor  tehnic și economici  pentru  investiţia ”Extindere/Reabilitare Centru de îngrijire şi igienă corporală, cu adăpost de noapte”- situat în municipiul Slatina.

Cei din conducerea locală consideră că era absolut necesară asigurarea unor condiții optime de cazare temporară pe timp de noapte pentru persoanele fără adăpost din municipiul Slatina, afectate de fenomenele meteorologice periculoase din sezonul rece.   „La nivelul municipiului Slatina s-a identificat necesitatea construirii unui adăpost de noapte, în vederea asigurării de cazare  temporară  pe  timp  de  noapte  pentru  persoanele  fără  adăpost  din  municipiul  Slatina,  afectate  de  fenomenele meteorologice periculoase din sezonul rece.  Prin extinderea Centrului de îngrijire şi igienă corporală cu adăpostul de noapte se va dezvolta gama de servicii asigurate către beneficiarii direcţi, astfel că persoanele fără adăpost -”oamenii străzii”-, pe lângă serviciile de îngrijire şi igienă personală şi a articolelor de îmbrăcăminte, vor beneficia şi de cazare pe timp de noapte”, se arată în proiectul de hotărâre ce urmează a fi aprobat de consilierii locali.

În anii anteriori, în sezonul rece, pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost, se amenaja un spaţiu de cazare în incinta Centrului de îngrijire şi igienă corporală din  strada Nicolae Bălcescu. Din  cauza  condiţiilor  meteorologice  nefavorabile  (ninsoare  abundenta,  viscol,  ger),  numărul beneficiarilor ajungea uneori la 20 –22 în condiţiile în care unele persoane care nu erau cetăţeni ai  municipiului  Slatina  și multe nu  aveau posibilitatea de a se întoarce în unităţile administrativ teritoriale în care locuiau.  Cei din conducerea locală vor să remedieze aceste probleme, terenul necesar investiţiei propuse împreună cu terenul pe care este construcţia existenta –Centrul de îngrijire şi igienă corporala, măsurând, potrivit proiectului, 900 mp.

Investiţia va fi realizată cu fonduri alocate din bugetul local, având o valoare totală  de 435.960,880  mii  lei (inclusiv TVA).