Actul care te ajută să ai o pensie mai mare după recalculare!

0
7724

În această toamnă toate pensiile vor fi recalculate potrivit unei noi legi care va intra în vigoare în luna septembrie. Cu toate astea, Ministrul Muncii a anunțat că vârstincii pot avea parte de o pensie mai mare dacă vor depune anumite acte.

La Casa Națională de Pensii, software-ul pentru recalcularea pensiilor este complet funcțional. În timpul verii, pensionarii români vor primi plicurile cu deciziile referitoare la majorarea acestor indemnizații. În septembrie, vor fi distribuite și taloanele de pensie modificate, conform declarațiilor ministrului Muncii.

La sfârșitul lunii mai începe acest proces iar plicurile cu decizile de recalcluare vor ajunge la români în perioada verii, iar în septembrie taloanele de pensii recalculate. Nicio pensie nu va scădea, se menține cuantumul cel mai favorabil.

Actele care îți pot aduce o pensie mai mare

Ministrul Muncii a mai adus în discuție și documentele pe care pensionarii trebuie să le prezinte pentru a beneficia de a doua recalculare a pensiilor. Aceste documente includ acte care atestă faptul că au beneficiat de acord global, sporuri temporare și al 13-lea salariu, adică venituri pentru care au fost plătite contribuții către stat.