Bucurie și emoție, la Colegiul Național ”Ion Minulescu”, în prima zi de școală

0
3588

Bucurie, emoție, curiozitate și speranță, cu aceste sentimente în suflet, cu zâmbetul pe buze și buchetele de flori în mână, mii de elevi au pășit astăzi pe porțile școlilor pentru prima dată. 9 septembrie este pentru ei începutul unui nou capitol al vieții, despărțirea de inocență și primul pas pe drumul cunoașterii, printre educatori, profesori, manuale și catalog.

La primele ore ale dimineții, terenul de sport al Colegiului Național ”Ion Minulescu” a fost neîncăpător pentru sutele de copii, însoțiți de părinți, bunici sau chiar prieteni care au pășit cu dreptul în noul an școlar. La festivitatea de deschidere au fost prezenți directorul instituției – Marius Perianu, primarul ales al municipiului Slatina – Mario de Mezzo, administratorul orașului – Diana Crețu, alături de reprezentanți ai poliției, consiliul elevilor și mulți alții.

În calitate de fost elev al Colegiului Național ”Ion Minulescu”, dar și de ales al primăriei Slatina, Mario de Mezzo, le-a transmis elevilor cele mai sincere gânduri, mărturisindu-le că viața de elev îi va marca pentru tot restul vieții, iar la Minulescu au găsit dascăli cu experiență care îi va ajuta să ajungă oameni mari:

Sunt absolvent al Colegiului Național ”Ion Minulescu”, Liceul ”Ion Minulescu” se numea pe vremea aceea. Mă bucur să văd pe unii profesori care mi-au predat și mie și le mulțumesc pentru felul în care actul educațional m-a ajutat pe mine să fie ceea ce sunt astăzi, am să îi rog cu respect să nu vă spună vouă, copiilor, toate boacănele pe care cu siguranță și le amintesc că le făceam pentru că am fost unul dintre elevii poznași, dar vreau să vin, poate în fiecare an, la Colegiul Național ”Ion Minulescu” și să vă spun că sunteți în mâini bune, dragi elevi, cadrele didactice pe care le aveți sunt profesori și profesoare cu experiență care iubesc copiii și iubesc meseria pe care o fac. Este un liceu de prestigiu în care, la fel ca mine, vă veți forma și păstra de-a lungul vieții unele dintre cele mai frumoase amintiri. Fie că acum începeți clasa a IX-a, fie că începeți clasa a V-a sau sunteți boboci, cu siguranță ceea ce se va întâmpla în următorii patru, opt sau doisprezece ani vă va marca pentru tot restul vieții și vă va forma în ceea ce veți deveni și anume oameni puternici, minunați care să știe să stea drepți, pe picioarele lor, să poată privi în ochi pe oricine. Vă urez mult succes, voi fi alături de voi și la nivel personal cu orice pot să vă ajut sfaturi sau proiecte personale sau de liceu pe care le aveți, dar și instituțional în calitate de primar ales acum, dar primar investit peste câteva luni. Oricând, cu orice, Colegiul Național ”Ion Minulescu”, care este atât de drag sufletului meu, va avea oricând o ușă deschisă și orice voi putea face cu mare drag. Să aveți succes, să fiți minunați și strălucitori și să bucurați de fiecare zi, de fiecare coleg, de fiecare experiență, coleg pe care le aveți! Cu Dumnezeu înainte, mult succes!” a transmis Mario de Mezzo.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.