83 de beneficiari de la Azilul Slatina au COVID. Cel mai bătrân confirmat cu virusul are 94 de ani

0
711

Cel mai mare focar COVID din județ este înregistrat la Căminul de Bătrâni Slatina, din cadrul DGASPC, unde 83 de bătrâni (54 confirmați sâmbătă, iar 29 beneficiari diagnosticați vineri) au fost diagnosticați cu virusul SARS-COV2.

Astfel, din cei 132 de beneficiari, 83 au virusul, cel mai în vârstă beneficiar având 94 de ani.

Directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a precizat că personalul testat pozitiv se ocupă de bătrânii confirmați cu virusul chinezesc.

„Am dezinfectat toate spațiile, i-am separat, am stabilit circuitele, echipamentele de protecție, medicația conform recomandărilor doctorului infecționist, momentan nu au simptomatologie. Cel mai vârstnic beneficiar cu test pozitiv are 94 de ani. Personalul are stabilite două circuite, angajații negativi lucrează cu beneficiarii cu teste negative, iar angajații pozitivi lucrează cu pozitivi și sunt cazați într-un alt corp de clădire. Aparținătorii au fost anunțați și au înțeles situația, programul de vizită este suspendat de la izbucnirea pandemiei”, a spus Rădița Piroșca.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, 17 octombrie, 89 de cazuri noi pentru județul Olt, numărul infectărilor urcând la 2.586. Din cazurile înregistrate, în ultimele 24 de ore, 54 sunt la Căminul de Bătrâni Slatina.

Totodată, încă un oltean a murit din cauza COVID-19. Este vorba despre fostul secretar al Primăriei Bucinișu, care a fost răpus de virus la 66 de ani. Acesta a fost internat pe 3 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, iar pe 6 octombrie a fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Omul a murit pe 16 octombrie, iar ca boli asociate avea doar tensiune arterială.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, 90 de olteni au murit din cauza COVID-19.