14,51%, prezenţa la vot în Deveselu la ora 09.00

0
80

În 36 de localităţi, din 23 de judeţe, printre care și comuna Deveselu, au loc duminică alegeri locale parţiale pentru primari şi un consiliu local.

În 6 oraşe şi 30 de comune cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, fiind organizate 176 de secţii de votare.

Șapte candidaţi se luptă pentru ocuparea funcţiei de primar în localitatea scutului antirachetă. În cursa electorală pentru Primăria Deveselu au intrat reprezentanții a șase formațiuni politice și un independent. Procesul de votare a început la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

Potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, în comuna Deveselu sunt trei secţii de votare, pe listele permanente fiind înscrise 2.603 persoane. Până la ora 09.00, în comuna Deveselu, prezenţa la urne era de 14,51%. Practic, 378 de persoane şi-au exercitat votul, dintre care 14 pe listele suplimentare.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetățenii care se vor prezenta duminică la urne trebuie să poarte masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot.

În ceea ce priveşte procedura de vot, alegătorii vor trebui ca, în faţa operatorului de calculator, să-şi îndepărteze masca de protecţie pentru identificare, să semneze lista electorală, apoi să preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila, iar după exercitarea dreptului de vot să restituie ştampila.