54 DE FIRME DIN OLT ȘI-AU ÎNCHIS PORȚILE, ÎN DOAR O LUNĂ

0
191

Peste 50 de firme au fost radiate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt, în doar prima lună a acestui an. Aceasta este situația în județul Olt, potrivit ultimului raport dat publicităţii de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Numărul firmelor şterse de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt , în prima lună din 2021, a scăzut faţă de aceeași perioadă din 2020. Dacă în prima lună din 2020 fuseseră radiate, în Olt, un număr de 74 de firme, în luna ianuarie 2021, au fost radiate 54, ceea ce înseamnă o scădere a dinamicii acestui indicator cu 27,03 procente.

Din peisajul mediului de afaceri al Oltului, au dispărut atât PFA-uri (persoane fizice autorizate), cât şi societăţi comerciale cu răspundere limitată şi mici întreprinderi individuale.

De la începutul lunii februarie 2017 radierea unei entități (în urma dizolvării sau lichidării) fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) se face fără plata taxelor de registru. Eliminarea tarifelor pentru această operațiune este stabilită de Legea numărul 1/2017, publicată în Monitorul Oficial.

Radierea unei entități înseamnă desfiinţarea efectivă a acesteia și stergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.