400 de arbori au fost plantați în Corabia

0
146

Orasul Corabia este numit orașul teilor deoarece timp de două luni pe an acesta este învaluit în mireasma micilor floricele.

Pentru a duce mai departe denumire cunoscută de o țară întreagă a orașului Corabia, autoritățile locale au demarat în această toamnă o acțiune de plantare a aproximativ 400 de arbori, dintre care cei mai mulți fiind tei, spre bucuria cetățenilor. Străzile pe care au fost plantați arborii sunt: Ștefan cel Mare, Mihail Kogălniceanu și pe strada București, lucrările urmând a fi extinse pe strada Frații Golești.

”Pe strada Frații Golești, pe porțiunea unde a fost terminat trotuarul se plantează 100 platani. Cu aceștia se ajunge la 400 arbori tineri plantați în această toamnă în orașul Corabia”, au anunțat autoritățile locale.

Și în anul 2018, Primaria orasului de la malul Dunarii a demarat o acțiune de plantarea a  100 de tei, pentru a marca Centenarul Marii Uniri care a avut loc la 1 decembrie 1918, în Alba Iulia. Teii au fost plantați cu prioritate pe strazile care au fost asflatate si unde s-au reparat trotuarele, iar arborii batrani au fost scosi sau taiati.