315 examene trichineloscopice în cele cinci circumscripții din cadrul DSVSA Olt

0
210

Potrivit informațiilor transmise de DSVSA Olt, au fost efectuate 315 examene trichineloscopice în cele cinci circumscripții din cadrul DSVSA Olt, fără a fi descoperiți porci infestați cu parazitul Trichinella spiralis.

„La nivelul celor cinci circumscripții sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale de pe raza județului Olt, respectiv cele din Slatina (în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare Frații Buzești), din Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt s–au efectuat un număr de 315 examene trichineloscopice. Nu au fost probe pozitive”, au declarat reprezentanții DSVSA Olt.

Pentru că județul Olt a fost grav afectat de pesta porcină africană, este interzisă comercializarea porcilor aflați în zone de restricție.

„Carnea și produsele din carne provenite de la porcii sacrificati in gospodăriile populatiei sunt interzise a fi comercializate! De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA). Există un risc major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără şi consumă came de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar (inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spp.). Recomandăm celor care sacrifică porci în mod tradiţional să se adreseze medicilor veterinari pentru efectuarea examenului trichineloscopic”, au mai adăugat reprezentanții DSVSA Olt.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, oltenii pot suna la telefonul 0372.735.838; fax 0249.416.726 –  DSVSA Olt.