196 de soldaţi şi gradaţi militari au depus jurământul la Caracal

0
647

Sâmbătă,16 februarie 2019, la Monumentul Recunoştintei din municipiul Caracal, 196 de soldaţi şi gradaţi militari ai Batalionului 1 Instructţe Olt, au depus jurământul militar, în fata domului colonel Vasile Ene, a prefectului Silviu Neacşu, a primarului Liviu Radu şi a asistentei militare şi civile prezente la manifestare.

Onorată asistență, încep prin a mulțumi pentru invitația de a lua parte la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către soldații din cadrul Unității Militare 01256 Caracal.
Depunerea Jurământului Militar este dovada incontestabilă a maturității, a responsabilității și a hotărârii de a începe cariera într-un domeniu pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacții.
Dragi soldați, a fi militar este un mod de viată, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic, sacrificiul, la care se adaugă satisfacția și bucuria acelora care, prin propria voință, prin vocație, consimt să se dedice carierei militare.
Prin Jurământul pe care îl faceți astăzi vă angajați să spuneți PREZENT nevoilor armatei deoarece vă aflați în serviciul națiunii. Militari fiind, știți cu siguranță că o carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor și al normelor militare.
Calitatea de bază a militarului este aceea de a împărtășii cu ceilalți colegi valorile comune, adică mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, demnitate, onoare, disciplină, dăruire de sine, solidaritate, patriotism, credință, integritate, valori insuflate de familie și transformate într-un mod de viață, într-o carieră pe care astăzi v-o asumați pe deplin, prin depunerea Jurământului Militar.
Doresc să vă felicit familiile, părinții care v-au educat și v-au dat șansa de a deveni oameni serioși pe care România se poate baza. Dragi părinți, aveți siguranța deplină că ați încredințat viitorul copiilor pe mâini bune și că încrederea dumneavoastră va fi răsplătită pe deplin.
În încheiere, folosesc acest prilej pentru a adresa cele mai calde felicitări și urări de succes în activitate miliarilor noștri, de sprijinul cărora Armata României are nevoie.” a transmis  primarul Municipiului Caracal în cadrul ceremoniei.