13 septembrie, Ziua Pompierilor Români

0
359

Miercuri, 13 septembrie, se împlinesc 175 de ani de la eroicele lupte din Dealul Spirii, la care, alături de unități ale Armatei, a participat și o unitate a pompierilor. Și tot astăzi cu începere de la ora 12:00 la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Matei Basarab din Slatina au avut loc manifestări dedicate acestui moment important al istoriei, în prezența reprezentanților instituțiilor județene și locale. 

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, opt pompieri au fost avansați în gradul următor, de asemenea Plutonier adjutant Bicoiu Mircea-Gabriel, pompier în cadrul SMURD Slatina, a primit distincția „salvator de onoare al județului Olt”.
A fost acordată distincția ”pompier de onoare al județului Olt” Plutonierui adjutant șef Tolbaru Marius-Cornel, pompier în cadrul Stației de Pompieri Scornicești.
Pompierii olteni Plutonier adjutant Tornea Gabriel, Plutonier adjutant Trițescu Adrian, Plutonier adjutant Gavrilă Cătălin-Adrian și Plutonier adjutant Mincă Alin-Constantin, care au acționat pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia, au primit Placheta de onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 
Diplome de merit au fost acordate cadrelor care s-au remarcat pe timpul misiunilor de stingere a incendiilor, cadrelor care au executat cele mai multe misiuni pe echipajele SMURD și voluntarului cu cele mai multe misiuni desfășurate pe parcursul anului 2023.
De asemenea, au fost premiate Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Stoicănești, Giuvărăști și Corabia, pentru clasarea pe primele trei locuri la etapa județeană a Concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.
Au fost acordate diplome aniversare  Serviciilor Private pentru Situații de Urgență Rivergate Fire și Artrom Steel Tubes, care au sprijinit misiunile pompierilor olteni pe parcursul acestui an.
Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.