12 FIRME DIN OLT ÎȘI CUMPĂRĂ MAȘINI NOI PRIN PROGRAMUL RABLA. CARE SUNT ACESTEA

0
537

Administraţia Fondului de Mediu a publicat recent o nouă listă cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Din judeţul Olt, în această etapă, o singură firmă a depus cerere şi a fost acceptată în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla și Rabla Plus) pentru achiziţia unui autovehicul. Este vorba despre CATRAZ SRL din Slatina care va beneficia de o finanțare de 7.500 de lei pentru achiziționarea unei mașini.

De altfel, în ultima ședință a comitetului de Avizare în cadrul Programului Rabla Clasic au fost acceptate 186 dosare pentru 300 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 50 dosare pentru 106 autovehicule, dintre care 85 pur electrice și 21 electrice hibride.

Potrivit situaţiei prezentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), până în prezent 12 societăți din Olt au primit undă verde pentru a-și cumpăra mașini noi. Astfel, prin programul Rabla Plus, Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina va beneficia de o finanțare de 90.000 de lei pentru achiziționarea a două auto electrice, Mar Construct Transport din Beria de Jos va primi o finanțare de 90.000 de lei pentru înnoirea parcului auto cu două autovehicule electrice, în timp ce firmele Daniela Robis Trans SRL din Corabia și Cabinetul Medical dr. Doinea Adela SRL din Coteana vor primi câte 45.000 de lei, fiecare, pentru cumpărarea unui autovehicul electric.

În ce privește Programul Rabla, 10  firme din Olt vor primi finanțare pentru achiziționarea de autovehicule. Este vorba despre Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina care va primi 13.000 de lei pentru achiziția a două autoturisme, Astra Trans SRL – 10.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul, Ecomineral Grup SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autovehicul, Tematic Even Green SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autoturism, Condor Păduraru SRL din Slatina – 7.500 de lei pentru un autovehicul , S.C Uniconfex Exim SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism, Secția de Proiectare SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autovehicul Metaltrans SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism, Daniela Robis Trans SRL -6.500 de lei pentru un autoturism și Catraz SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autovehicul.

Trebuie precizat faptul că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, a fost prelungită până la data de 20 noiembrie 2020.