Conducătorii auto cu permis suspendat vor putea susţine testul de reducere a ‘pedepsei’ oriunde în ţară

0
752

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o iniţiativă legislativă conform căreia testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susţinut la oricare serviciu al poliţei rutiere de pe teritoriul României, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a USR PLUS, în prezent, testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în localitatea unde a fost constatată contravenţia, ceea ce se traduce „prin costuri suplimentare şi risipă de timp” pentru şoferi.
„România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti. Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

„Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 1061”, prevede modificarea propusă.

Sursă: stiripesurse.ro