Plasma, singura șansă pentru bolnavii COVID în stare gravă

0
339

Este criză acută de sânge în Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, iar doctorii fac apel pentru ca oamenii care s-au vindecat de COVID să meargă să doneze. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și cei de la Caracal solicită zilnic plasma pentru bolnavii ce ajung la Terapie Intensivă, cu forme grave COVID.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina, medicul Ramona Lesnic, a precizat că aparținătorii sună disperați solicitând plasma. Pentru mulți, plasma este singura speranță că pacientul va ieși viu de la Terapie Intensivă.

„Din păcate, ne confruntăm cu aceste apeluri zilnice, avem un număr de telefon care sună cel puțin o data pe oră. Aparținători disperați solicită această plasma. Nu cred că cineva va dori să audă ce înseamnă un telefon disperat de la rudele unui bolnav, când singura lor șansă este această plasma. Este înduioșător și cât ai fi trecut prin tot felul de situații limită și urâte te înduioșează de fiecare data să vezi cât sunt de disperați oamenii. Nu este nevoie de scepticism, nu este nevoie să te îndoiești de existența virusului. Este o grozăvie”, a spus Ramona Lesnic.