Administrația Doldurea investește în siguranța cetățeanului

0
658

Primăria Caracal caută soluții pentru ca localitatea să devină mai sigură și să prevină comportamentul infracțional și abaterile de la normele de conviețuire socială de pa raza municipiului. În acest sens Administrația publică Locală a hotărât extinderea sistemului de supraveghere video a localității prin achiziționarea a încă 45 de camere video ce vor fi montate în cel mai scurt timp, suplimentând pe cele 45 care deja sunt funcționale de câteva luni . Ion Doldurea, primarul localității anunță că lucrurile nu se vor oprii aici și anul viitor va continua extinderea sistemului de supraveghere la nivelul întregii localități.
„Noi avem, în acest moment, montate 45 de camere care sunt funcţionale deja de câteva luni de zile. Am mai cumpărat, iar în aceste zile sunt la montaj, încă 45 de camere. Le vom pune pe aceiaşi stâlpi, dar vor capta imagini din direcţii diferite, în aşa fel încât să prindem cât mai mult. Cele care sunt instalate deja şi-au dovedit utilitatea pentru că poliţia ne cere în permanenţă informaţii din sistem şi, de asemenea, am amendat câţiva oameni, care duc gunoaiele unde nu trebuia. Nu ne vom opri la cele 90 de camere, vom continua şi în anul viitor. Vrem să surprindem neapărat toate obieciurile proaste pe care le au unii dintre concetăţenii noştri şi să le sancţionăm la sânge”, a declarat Ion Doldurea.
Monitorizarea video este făcută de către Poliția municipală, în urma unui parteneriat de colaborare semnat în urmă cu câteva luni de cele două instituții.
„Adrian Chesnoiu a avut discuţii încă din perioada în care era administrator public şi s-a încheiat un protocol cu poliţia şi vizualizarea camerelor se va face şi de la ofiţerul de serviciu, de la poliţie, în aşa fel încât operativitatea în combaterea eventualelor activităţi infracţionale să fie depistată cât mai repede de către poliţişti”, a declarat primarul localității.

Doru Tudor