Peste 362.000 de olteni sunt așteptați, duminică, la urne

0
167

Oltenii sunt chemați duminică, 27 septembrie, la vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Olt, primarilor, consilierilor locali și consilierilor județeni.

Potrivit datelor transmise de către Prefectura Olt, în cele 112 localități din județ au fost organizate 380 de secții de votare, din care 121 sunt în cele două municipii și în cele șase orașe.

Potrivit Autorității Electorale Permanente cele mai multe secții de votare vor fi amenajate în: Slatina -48; Caracal-17; Corabia-14; Balș-13; Scornicești-11; Drăgănești-7; Piatra Olt-7 și Potcova-4. Cele mai puține secții vor fi în localitățile: Bălteni, Bucinișu, Dobroteasa, Drăghiceni, Grădinile, Gura Padinii, Ipotești, Nicolae Titulescu, Oporelu, Optași-Măgura, Osica de Jos, Perieți, Priseaca, Seaca, Sîmburești, Șopârlița, Vădastra și Vișina Nouă, câte o secție pentru fiecare localitate.

Sunt 362.446 olteni care au drept de vot la Alegerile locale din 27 septembrie, fiind tipărite câte 399.638 de buletine de vot pentru președintele CJ Olt, consilieri județeni, consilieri locali și primari.

Buletinele de vot și ștampilele au fost primite și depozitate într-o locație din Slatina, sub pază. Urmează ca începând de vineri toate materialele necesare procesului electoral să fie predate președinților secțiilor de votare. Totodată, materiale sanitare vor ajunge în toate secțiile de votare din județ.

„Fiecare secție de votare va primi materiale de protecție, măști, mănuși și dezinfectant, ce vor fi predate în același timp cu materialele de votare. Distribuirea va începe vineri pentru orașe, fără municipii, și sâmbătă pentru comune. Predarea tuturor materialelor va fi făcut la Liceul Agricol din Slatina”, au precizat reprezentanții Prefecturii Olt.