CSM Slatina va avea secţie de tenis de câmp

0
275

În curând, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina va fi înființată o nouă ramură sportivă și anume tenis de câmp. Anunțul a fost făcut chiar de edilul municipiului Slatina, Emil Moț.
“În curând, copiii din Slatina care iubesc tenisul de câmp vor avea posibilitatea să învețe tainele acestui sport de la antrenori bine pregătiți”, a declarat primarul.
Tenisul (mai rar, tenis de câmp) este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.
Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului „Tiebreaker”, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.