Renică Diaconescu, despre moartea prof.dr. Băjenaru: am pierdut un mare prieten!

0
1089

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, internat cu Covid-19 de mai mult timp, a decedat joi.
În urma acestei mari pierderi suferite de medicina din România, Senatorul de Olt, Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate din Senat și șeful Secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, și-a exprimat regretele printr-un mesaj emoționant:
”Profesorul Ovidiu Băjenaru a fost o personalitate inegalabilă, aș putea spune, a neurologiei moderne. Este omul care a creat în România Neurologia modernă, Neurologia bazată pe dovezi, și pe aparatură și pe investigație, racordată la normele europene. Am rămas din păcate mai săraci, noi, neurologii, pierzându-ne reperul. Reperul multor neurologi din România a fost profesorul Ovidiu Băjenaru. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Eu am pierdut un mare prieten!” a declarat senatorul dr. Renică Diaconescu, pentru DC Medical.
Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani.
Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate, cu Covid-19.
Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru era absolvent al Facultății de Medicina – UMF ”Carol Davila” București, el ajungând, în 2000, prodecan al Facultîții ”Carol Davila”, post pe care l-a ocupat până în 2004.
Potrivit CV-ului publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Băjenaru a fost, în perioada 2008-2011, șeful Catedrei de Neurologie M028 – UMF ”Carol Davila” Bucuresti – Facultatea de Medicina, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF ”Carol Davila” Facultatea de Medicina, reales în 2015, până in 2020.
Din 2016, Ovidiu Băjenaru, doctor în știinte medicale, era membru corespondent al Academiei Române.