OFICIAL. 20 de decese din cauza COVID-19, în Olt. 581 infectări

0
901

Reprezentanții DSP Olt au transmis ultimele date despre situația epidemiologică din județul Olt. Astfel, 20 de olteni care au fost confirmați și cu virusul SARS-COV2 au murit de la izbucnirea epidemiei.

Ultimii doi olteni, confirmați cu COVID-19, au murit la spitalul din Caracal. Este vorba despre un bărbat, de 73 de ani, din Teslui, care a fost internat pe 22 iulie, iar pe 23 iulie a decedat. Acesta avea și alte afecțiuni asociate, precum: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie severă și boală cronică de rinichi. Totodată, o femeie din Valea Mare, internată pe 15 iulie și confirmată cu SARS-COV2, a decedat vineri, 24 iulie.  Aceasta avea și hipertensiune arterială și bronhopneumonie.

Potrivit DSP Olt, la nivelul județului sunt 581 cazuri confirmate, dintre care 20 sunt teste pozitive în ultimele 24 de ore, precum: cinci salariați de la Spitalul Slatina, unul de la Spitalul Balș, unul de la Pirelli, unul la Alro. Totodată, alte 12 cazuri sunt cu transmitere comunitară.

Autoritățile locale au transmis că la nivelul județului sunt 174 de paturi ocupate la acest moment, șapte olteni fiind la Terapie Intensivă.