Militarul pasionat de istorie! Un angajat de la o unitate militară din Caracal face căutări cu detectorul de metale pe terenurile unităţii

0
1913

Fruntașul Lucian Glișcă, este pasionat de istorie din copilărie. Pasiunea s-a dezvoltat mult mai mult începând cu anul 2003 după terminarea stagiului militar, când a început să colecționeze bancnote, monezi, medalii etc.

În anul 2016, după lungi încercări a reușit să achiziționeze un detector de metale și să obțină autorizația necesară detecției. Studiul intens și setea de cunoaștere l-au determinat să cerceteze terenurile de pe raza municipiului Caracal dar și pe cele ale satelor și comunelor din împrejurimi.

Cercetările lui au dus la descoperirea unui mare inventar arheologic, precum: fragmente de fildeș de mamut, vârfuri de sulițe, topoare de piatră, obiecte de silex, ceramică cultura Vădastra, țiglă romană, fântâni romane și o serie de așezări datând din Neolitic, Epoca Bronzului și până în sec.II-III d.H.

Acesta este încadrat din anul 2016 la Batalionul 22 Infanterie “Romanați” şi a predat tot materialul arheologic, descoperit până acum, Muzeului Romanațiului din municipiul Caracal.