Actualul primar din Brebeni își plânge camaradul

0
1505

Fostul primar al comunei oltene Brebeni, Florentin Andronie, care a murit marți, la reședința sa din Recea, comuna Valea Mare, după o lungă suferință, va fi înmormântat, joi, 21 mai, la cimitirul din Slătioara.

Colegii și prietenii au numai cuvinte de laudă la adresa fostului edil șef. Unul dintre acesta este actualul primar al comunei Brebeni,  Marian Ivan, cu care Florentin Andronie a fost coleg de generală și de liceu. Soția dânsului ne anunțase mai demult că este grav bolnav. A postat și pe facebook un mesaj. Deja se pregătea pentru așa ceva. E de mult bolnav. Este ceva grav, este dureros. Asta este viața . Ce putem face. L-am cunoscut personal. Îl știam de mult timp, din școală. Am fost colegi de școală generală și de liceu. Ne înțelegeam foarte bine. După lege nu prea avem voie să participăm la slujba de înmormântare, dar eu  din partea primăriei vom duce și noi o coroană. Din păcate o să meargă o persoană, două, că așa mergea toată primăria, dar acestea sunt condițiile. Dumnezeu să-l ierte, altceva ce aș putea spune că, dacă aș putea i-aș da viață, a spus primarul comunei Brebeni, Marian Ivan.

Familia defunctului ne-a explicat și de ce a luat decizia ca trupul neînsuflețit să fie înhumat în cimitirul de la intrare în comuna Slătioara. Mă așteptam la acest deznodământ. Era bolnav mai demult, dar grav era din 21 ianuarie anul acesta. A făcut un alt accident vascular și pe  fond diabetic s-a declanșat o cangrenă la picioare și tot așa. Îl înmormântez la Slătioara pentru că preotul Durac era duhovnicul nostru de familie, era prietenul lui cel mai bun și acolo sunt și părinții mei, acolo avem cavou. Trupul neînsuflețit este acasă la Recea și va sta aici joi la ora 13.00. până  când va avea loc înmormântarea, ne-a declarat Maria Andronie.

Puțini probabil știu că înainte de a fi primar Florentin Andronie a lucrat nu mai puțin de 20 de ani în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, de unde a ieșit la pensie, fiind un bun profesionist, apreciat de colegii de serviciu, cea mai mare parte a activității sale desfășurând-o la Serviciul Circulație.

În decembrie 2012 Andronie a suferit un accident vascular cerebral. Edilul șef se afla la al doilea mandat în fruntea comunei Brebeni, atunci când a suferit atacul cerebral, iar după circa şase luni a fost demis de prefect.