Incredibil! Câte firme din Olt au apelat la şomaj tehnic și câți bani au primit acestea

0
379

Numărul firmelor din judeţul Olt care au solicitat indemnizaţia de şomaj tehnic pentru luna aprilie a ajuns la aproximativ 1.300. Deşi, perioada de depunere a documentelor este până la finalul lunii mai, deja 1.290 de societăţi au apelat la această măsură pentru un număr de 13.006 salariaţi.

Potrivit directorului executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, Constantin Cîtu, termenul maxim de plată este de 15 zile de la data depunerii documentelor conforme. „Ultima raportare pe care am avut-o vineri, după amiază (n.red 15 mai) a fost de 1.290 de firme cu 13.006 angajați. Am înțeles că de atunci și până acum au mai depus câteva societăți. Am plătit șomajul tehnic pentru 1.118 firme, suma achitată fiind de peste 14 milioane de lei.

Termenul de plată este de 15 zile de la data depunerii documentelor conforme. Sunt societăți care au depus documentele și dacă au fost greșite a trebuit să le dăm alt termen de la data depunerii.  De la ultimul document pe care l-am solicitat, decurg cele 15 zile. Dar nu am așteptat atât, vă dați seama. Suntem în 18 mai și noi am început din 4 mai să facem plățile. Am început mai repede. Deci nu am stat. Am împărțit echipe, ne-am organizat în așa fel încât oamenii să-și primească cât mai repede banii”, a declarat directorul executiv al AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Angajatul aflat în șomaj tehnic va primi 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente. O noutate este faptul că şomajul tehnic se va acorda şi după data de 15 mai, măsura fiind prelungită până la data de 1 iunie

În judeţul Olt, printre societățile care au fost nevoite să apeleze la această măsură, din cauza pandemiei COVID-19, se numără Pirelli Slatina, Alprom Slatina și Bekaert Slatina.

 

.