DGASPC Olt caută în continuare asistenți maternali. La cât poate ajunge salariul

0
1404

DGASPC Olt caută în continuare mame pentru copiii abandonați. Instituția din Olt a amânat procesul de evaluare la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali. Zece cereri sunt în curs de evaluare.

„Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști. Începând cu 01 ianuarie 2020 și până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 22 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 12 cereri au fost evaluate, iar 10 sunt în curs de evaluare. Începând din luna martie 2020, DGASPC Olt a amânat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și nu a organizat cursuri de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist, pentru a limita riscul de răspândire a infecției cu Covid-19”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.

În cursul lunii aprilie, DGASPC Olt a informat toate cele 112 primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, înaintându-le totodată și modelul de cerere de evaluare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal profesionist, curriculum vitae și acordul pentru utilizarea datelor cu caracter personal, cu precizarea că procesul de evaluare se va demara după încetarea perioadei de stare de urgență.

Pe parcursul acestui an, DGASPC Olt trebuie să angajeze 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie-martie 2020 au fost cooptați doar trei dintre aceștia. Astfel, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Potrivit DGASPC Olt, salariul de încadrare pentru un asistent maternal variază în funcţie de vechime şi de numărul de copii luaţi în plasament. Un asistent maternal are un salariul brut de minimum 2.781 de lei, pentru un singur copil, cea mai mică vechime, dar va mai primi 600 de lei alocaţia de hrană și alocaţia de stat. 15 la sută este sporul pentru al doilea copil și 25 la sută pentru îngrijirea unuia cu handicap.