Zeci de doctori de la Spitalul Slatina refuză „mita” de la Iohannis

0
1120
Zeci de medici de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au postat, astăzi, un mesaj pe paginile de socializare prin care anunță public că refuză cei 500 de euro promiși de președintele Iohannis. Toți au perceput că șeful statului vrea să-i mituiască, încercând astfel să-i convingă să trateze bolnavii confirmați cu coronavirus și să nu mai părăsească sistemul sanitar.
Sunt zeci de doctori de la unitatea medicală din Slatina care au afișat acest mesaj pe Facebook, printre ei se numără șefa de la ATI, Ecaterina Buzău, ortopedul Cătălin Duican, șeful Secției ORL, medicul George Craioveanu, urologul Bogdan Georgescu, chirurgul Cătălin Dudu și ORL-istul Diana Ciobârcă.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat, joi, în cadrul videoconferinței în care s-a discutat situația critică de la Spitalul Suceava, un bonus de 500 de euro pentru medicii care lucrează cu pacienții infectați cu noul coronavirus.
„Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”, a spus președintele.
Se pare că acest bonus nu a fost primit prea bine în rândul medicilor, care își doresc, în primul rând, echipamente de protecție, pentru a evita infectarea cu COVID-19.