Prefectul de Olt: „Primăriile sunt obligate să vină în sprijinul oltenilor izolați, asigurându-le aprovizionarea”

0
1722

Prefectul județului, Florin Homorean, a precizat că primăriile sunt obligate să vină în sprijinul oltenilor izolați, asigurându-le aprovizonarea cu alimente, apă și medicamente.

Contravaloarea bunurilor va fi însă suportată de cei care sunt izolați la domiciliu.

„Dorim să le aducem la cunoștință cetățenilor că, potrivit Hotărârii nr. 4/2020 a C.J.S.U., pentru persoanele izolate la domiciliu, autorităţile administraţiei publice locale pe raza cărora se regăsesc aceste persoane, sunt obligate să vină în sprijinul acestora, asigurându-le aprovizionarea cu alimente, apă potabilă, medicamente, sub coordonarea C.L.S.U., prin asistenţii sociali/comunitari sau mediatorii sanitari. Pentru îndeplinirea acestei obligaţii, persoanele menţionate anterior vor prelua solicitările şi contravaloarea bunurilor solicitate de la persoanele pentru care s-a dispus măsura izolării”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

În contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor întreprinse în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, în România s-a instituit stare de urgență pentru o perioadă de 30 de zile.

Prefectul județului Olt a solicitat tuturor primarilor din județ, în calitatea lor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (C.L.S.U), să dispună punerea în aplicare a tuturor prevederilor legale, a Ordonanței Militare nr. 1/2020, inclusiv a tuturor măsurilor dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt.