“Bucătăria Hoinară se întoarce” a ajuns la Slatina

0
255

La 8 ani după primul volum, „Bucătăria Hoinară se întoarce” într-un nou album de fotografie  savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare a avut loc într-un cadru deosebit, în incinta Muzeului Județean Olt din municipiul Slatina, miercuri, 19 Februarie.

Bucătăria Hoinară se întoarce aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini. Autorul a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici.

Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.

Albumul e o compoziție de stări și povești vizuale al căror ingredient-cheie e poftă de a trăi. Ceea ce vei face, de fapt, parcurgând întregul meniu de capitole al albumului, este să începi o călătorie, pe care, mai departe, să o poți continua în felul tău propriu. Bucătăria Hoinară se întoarce nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Seara s-a încheiat cu muzică, mâncare ( fazan si rață salbatică la cuptor,cu felurite mirodenii, fasole bătută rău, sarmale boierești, pâine în țăst) și vin de soi.