Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Slatina n-a primit avizul CSM pentru menținerea în funcție

0
1532

Procuroarea Ștefania Chelu, șefa Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, numită cu delegație începând cu data de 12 februarie 2019, nu a primit avizul anual al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru menținerea în funcție, după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a acordat avizul anual pentru menţinerea în funcţie, după împlinirea vârstei de 65 ani, a doamnei CHELU ŞTEFANIA, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, delegată în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi, în consecinţă, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a doamnei CHELU ŞTEFANIA, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, în temeiul art.83 alin.(1) teza a II-a din Legea nr.303/2004, începând cu data de 18.10.2019. Decizia magistraților CSM a fost luată în ședința de marți, 17 septembrie 2019.

Ștefania Chelu a fost delegată în fruntea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, începând cu data de 12 februarie 2019. Magistratul a venit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, județul Mehedinți. Procuroarea are o vastă experiență ocupând funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia din 2005 până în 2018. Ani buni magistratul a exercitat și funcția de conducere și funcția de execuție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia.

Prim-procurorul Ștefania Chelu a fost evidențiat pentru merite deosebite în activitatea profesională desfășurată timp de mai mulți ani de către Procurorul General al României.