O nouă serie de exproprieri pentru Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești

0
1131

Procedurile de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe traseul pe care urmează să fie construit tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti și legăturile la drumurile existente au fost aprobate în şedinţa de marți a Guvernului. Lista cuprinde imobilele proprietate privată, situate pe raza localității Robănești, din județul Dolj, aici urmând să se facă exproprieri.

Guvernul României a adoptat, marți, o hotărâre  privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 2, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localității Robănești, din județul Dolj.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, aflate pe coridorul de expropriere, situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 2, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localității Robănești, din județul Dolj,  sunt în cuantum total de 15,05 mii lei și vor fi alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, este format din două loturi, și se întinde între km 17+700 și km 57+550 și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.