Mâine se vor hotărî PREFECTUL ŞI SUBPREFECTUL DE OLT

0
2160

În urmă cu câteva zile, surprinzător primul-ministru al României a „ordonat” schimbarea prefectului de Olt, Silviu Neacşu, aflat de mai multe zile în concediu.

Foarte rapidă şi inoportună (după părerea multora) această măsură, dacă ar fi să ne gândim că acesta era plecat cu aprobarea  ministrului MAI şi nu a fost în serviciu în perioada evenimentelor de la Caracal.

Se pare că, în PSD Olt este deja confirmată persoana care urmează să fie noul prefect de Olt.

Numai dacă şi asta sugerează şi doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, şi stafful PSD de la Bucureşti.

Sunt vehiculate mai multe nume; fostul lider al PSD Olt, fostul senator de Olt, Ion Toma, propunere agreată de către Bucureşti.

Noi nu credem în viabilitatea ei din cel puţin două motive: nu e funcţionar public şi nici el nu vrea să ocupe această funcţie, decât în anumite condiţii.

Florin Ciocan, directorul Casei de Asigurări Olt, funcţionar public, cu multă experienţă în conducere, corect şi apreciat în societate.

Nu ştim dacă acesta va accepta propunerea şi nici dacă are susţinerea necesară din partea PSD Olt.

Doamna Angela Nicolae ocupă funcţia de director în cadrul Consiliului Judeţean Olt şi are cea mai mare susţinere din partea conducerii PSD Olt.

Sunt vehiculate şi alte nume, Emil Albotă, un om valoros, dar nu este funcţionar public,

Fostul subprefect de Olt, Emanoil Oproiu, cu o susţinere subţire de la Bucureşti şi cu o cotă mică de succes.

„Ştim cine va fi propus pentru funcţia de prefect dar nu pot să vă spun numele…” ne-a declarat domnul senator Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Subprefectul de Olt, Radu Ioniţă, a fost şi el pus pe listă, urmând să-i vină ordinul de eliberare din funcţie. Acesta a fost schimbat deci nu a făcut nimic care să contravină legii sau conform atribuţiilor de serviciu.

Este postul ALDE deci subprefectul va fi din partea acestui partid.

Hristecu Nicolae lucrează la ANAF Olt şi are o experienţă în activitate, fiind apreciat în cadrul organizaţiei ALDE Olt.

Ing. Anuţa Ion, director adjunct la DGAIA Olt cu destulă experienţă în conducere, totuşi, funcţia de subprefect în administraţie nu prea are de-a face cu … agricultura.

Ionică Eugen este singurul care a mai lucrat în Prefectura Olt, pe vremea aceea era … liberal, dar de ceva timp a devenit „aldist”. Are susţinere din partea organizaţiei judeţene  ALDE.

Ec. Ghiţă Ileana, actual director AJPIS Olt, are multă experienţă dar nu credem că va fi susţinută de conducerea organizaţiei judeţene.

Noi credem Dumitru Florin va fi propunerea ALDE Olt pentru funcţia de subprefect.

Pot apărea nume noi şi bineînţeles surprize, până când are loc şedinţa de guvern şi numirea prefectului şi subprefectului de Olt.

P.C.