DSVSA Olt, cu ochii pe nunți, botezuri și parastase

0
482

Întrucât în această perioadă aproape toate restaurantele din judeţ organizează evenimente, specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Olt au demarat controalele, încercând astfel să prevină apariţia unor toxiinfecţii alimentare.

 Mai exact, inspectorii DSVSA Olt vor să ştie data organizării tuturor evenimentelor în localurile din judeţ, numărul de persoane participante, dar și materiile prime utilizate la prepararea meniului.

Având în vedere că, în luna mai, a început organizarea de evenimente, D.S.V.S.A. Olt a implementat un program de monitorizare al tuturor evenimentelor organizate pe parcursul întregului an, de către toate unităţile de alimentaţie publică din judeţ, prin raportarea fiecarui eveniment înainte de desfăşurare, în care sunt specificate anumite aspecte (data evenimentului, numărul persoanelor participante, numarul personalului angajat pentru eveniment, materiile prime utilizate la prepararea meniului şi originea acestora), organizatorilor revenindu-le obligaţia de a face dovada salubrităţii prin autocontrol (prelevare de probe)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.