PSD OLT CÂȘTIGĂ OCUPÂND LOCUL DOI PE ȚARĂ!

0
1140

La alegerile europarlamentare

PSD OLT CÂȘTIGĂ
OCUPÂND LOCUL DOI PE ȚARĂ!

OLT: PSD – 44,57% , PNL – 25,11%, USR-PLUS – 10,53%
ProRomânia – 5,95%, ALDE – 5,16%, PMP – 4,29%

Aceste alegeri au fost deosebite, cu rezultate surprinzătoare, istorice pentru unele partide politice.

La Olt, unde organizațiile PSD sunt foarte puternice, cu toate eforturile liberalilor, rezultatele nu au fost spectaculoase, cu mici excepții, în unele localități.

PSD Olt și-a demonstrat încă o dată forța organizatorică, fiind una dintre cele mai puternice și unite organizații de partid din țară.

Chiar dacă n-au mai avut sprijinul logistic și ”simpatia” conducerii centrale a partidului, ”i-a prins” și pe ei valul ”antiDragnea” și ”pro-USR”, liderii PSD Olt au știut să se mobilizeze exemplar și să-și asigure (așa cum s-a promis!”) un loc de cinste, frumos pe țară.

Nu-s laude, ci realitatea pe care prietenii și dușmanii, într-un fel sau altul, o recunosc cu respect.

Procentul obținut de PSD Olt este remarcabil: din cele 112 localități au învins în 101 și PNL în doar 11 (10 comune și un oraș).

Nu trebuie minimalizat nici efortul mare făcut de către liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, și echipa sa de conducere.

Un scor surprinzător de mare în Olt l-a obținut și USR-PLUS, mai ales în mediul urban, dar fără să câștige în vrea localitate.

Revenim la PSD Olt, care fără implicarea primarilor, consilierilor locali și a onducerii locale, n-ar fi obținut rezultatul final, de excepție, pe țară.

Doar în câteva localități, unde sunt primari PSD: Brebeni, Osica de Sus, Bucinișu, Perieți s-au pierdut alegerile.

Dacă privim harta României, vom constata că, PNL a câștigat în 14 județe, USR-PLUS în 6 județe, iar PSD în 17 județe, UDMR în 4 județe.

Vecinii noștri de la Nord au pierdut în fața liberarilor, inclusiv în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Doljul l-a câștigat social-democrații, dar Craiova Olguței Vasilescu (mâna drepată a lui Liviu Dragnea) a fost câștigată de USR-PLUS.

PSD Argeș a cedat reședința de județ tot USR-PLUS, precum  și multe localități unde sunt primari PSD.

Cel mai drastic eșec l-a avut baronul de Vrancea, Oprișan, cel care l-a susținut în prostia sa pe Liviu Dragnea spre acest eșec anticipat de multă lume.

Cel care a anunțat imediat după alegeri ă Dragnea trebuie să plece a pierdut rușinos în județ, în municipiile Focșani și Adjud.

Important la aceste alegeri este și faptul că, față de alți ani, nu au mai existat acțiuni de fraudarea alegerilor, acte de violență și atacuri verbale murdare.

Slatina a fost cel mai mult dorită de către toate forțele politice, în special de către liberali.

Cu toate acestea, social-democrații au reușit un scor bun, aproape 30%, cu 7 procente peste PNL și aproape 9 procente față de USR-PLUS.

Cele mai mari procente PSD le-a obținut în localitățile: Cârlogani (70,8%), Dobrun (71,56%), Oboga (82%), Găvănești (72,10%), Optași Măgura (77,53%), Sâmburești (72,10%).

PNL Olt a câștigat alegerile la Scornicești, Osica de Sus, Studina, Cungrea, Perieți, Urzica, Brebeni, Bucinișu, Crâmpoia, Iancu Jianu, Mihăești.

Putem spune, fără să greșim, că, ciudat, la Olt, toate partidele politice importante, după rezultatele alegerilor, sunt mulțumite!

PSD nu a reușit să obțină scorul propus, de 58-60%, dar, ținând cont, de condițiile actuale din PSD, rezultatul este foarte bun, de care liderul Paul Stănescu trebuie să fie mulțumit.

Liberalii au obținut un rezultat bun, aproape de cel realizat pe țară și asta într-un județ unde PSD are poate cea mai puternică organizație județeană.

USR-PLUS, o alianță tânără a reușit un procent nesperat de bun, mai ales în municipiul Slatina.

ALDE Olt a făcut tot posibilul să treacă pragul electoral și a reușit, dar fără o satisfacție meritată, căci la nivel național s-a produs un eșec total.

Ce se va întâmpla, în vară, la toamnă, la toamnă în viața politică românească și din Olt? Greu de spus! Vom trăi și vom vedea!

  1. Calciu