Schimbare radicală! Toți românii trebuie să știe asta- Penalizăriile sunt destul de dure

0
495
Vești dure pentru români! Schimbare radicală din partea ANRE! Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei  a luat o decizie importantă ce va afecta mii de români.
Potrivit ordinului ANRE, ce a fost publicat în Monitorul Oficial, acei români care întârzie cu plata curentului ar putea ajunge să achite și electricitatea pe care n-au consumat-o înca, dacă nu vor să rămână în beznă.
Până acum, cei ce întârziau cu plata, și erau în prag de debranșare, nu suportau penalizări, ci trebuia doar să plătească restanțele către furnizorul de electricitate.
Odată adoptat noul ordin al ANRE, situația se complică. Astfel, potrivit noii legi, furnizorii au dreptul de a cere garanții bănești tuturor acelor clienți care ajung în pragul debransării de cel putin 2 ori pe an, pe motiv de neplata a facturilor.
Mai exact, la cererea furnizorului, rău-platnicii au obligația de a depune într-un cont, cu titlul de garanție, contravaluarea curentului pe care îl consumă, în mod normal în 3 luni.

Dacă acesta își achită factura la timp, garanția rămâne neatinsă.În cazul în care, plățile încep, din nou să întâzie, atunci, furnizorul va lua banii din contul de garanție.

Potrivit noii legi, nu toți furnizorii pot cere garanții de la oameni, ci doar cei de la ultima instanță, cum ar fi Enel, CEZ și EON – obligați de lege să livreze electricitate către toți clienții care le-o cer, indiferent dacă aceștia obișnuiesc să își plătească la timp facturile sau nu.
Sursa: bugetul.ro