Președintele CJ Olt, Marius Oprescu: „În acest moment nu avem primării care s-au blocat, și nu pot să-și plătească salariile, sau care au conturile blocate”

0
1557

Primăriile din Olt așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară, anunțată la finalul lunii. Cu toate că, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu, în momentul de față, nu există primării din Olt care au rămas fără bani de salarii sau care au conturile blocate pentru neplata utilităților sau arieratelor, totuși șeful administrației județene recunoaște că întotdeauna este nevoie de mai mulți bani. Oprescu a adăugat că, pe lângă rectificarea bugetară pe care o va face Guvernul, Consiliul Județean va interveni din Fondul de rezervă al județului într-o serie de localități, așa cum a procedat în fiecare an.

Așteptăm întâi rectificarea bugetară națională, rectificare care din punctul meu de vedere conform Legii bugetului de stat prevede într-o primă fază echilibrarea între excedentele și veniturile din 2016, cele care au fost luate în calcul la începutul anului, pentru a stabili sumele care le primesc primăriile, și cele din 2017 pentru că dacă o localitate a avut excedent mare în 2016 și i s-a oprit odată o parte din bani conform formulei adică 750 de lei ori numărul de locuitori datorită acelui excedent și în 2017 nu l-a mai avut, banii care i-au fost opriți la începutul anului  i se adaugă acum la această rectificare. Deci rectificarea este una tehnică conform legii și nu sunt  anumite sume de bani în plus la această rectificare. În urma rectificării pe care o va face Guvernul bineînțeles Consiliul Județean va interveni din Fondul de rezervă într-o serie de localități așa cum a făcut-o pe fiecare an.  Știți cum este: fiecare primărie are nevoie de mai mult pentru că, indiferent unde te afli atunci când vrei să faci multe lucruri, tot timpul este nevoie de bani. Dar în acest moment nu avem primării care s-au blocat, și nu pot să-și plătească salariile, sau care au conturile blocate, a  declarat, joi, după sedința Consiliului Județean, președintele Marius Oprescu.