Director SDN Slatina, Adrian Motorga: „ La ora 3.00 dimineața toate drumurile naționale din Olt erau negre și umede”

0
630

Un număr de 33 de utilaje de deszăpezire au acţionat în ultimele 12 ore pe drumurile naţionale din judeţul Olt, care se află sub cod galben de ninsoare, polei și vânt, a precizat marți, directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina,  Adrian Motorga.

Potrivit acestuia, circulaţia se desfăşoară fără probleme pe toate arterele, nefiind semnalate blocaje în trafic din cauza condiţiilor meteorologice. În ultimele ore pe drumurile naționale care străbat județul Olt au fost împrăștiate peste 300 de tone de material antiderapant.

A nins abundent pe toată jumătatea nordică, mai exact de la Studina spre Vâlcea, până pe la ora 1.30-2.00, azi dimineață. S-a acționat cu 26 de utilaje închiriate și șapte utilaje proprii. Am acționat cu aproape 300 de tone de material antiderapant, iar pe la ora 3.00 dimineața toate drumurile naționale din Olt erau negre și umede. Adevărul este că nu își face efectul materialul antiderapant atâta timp cât ninge încontinuu, dar în momentul în care se oprește noi în maxim o oră , o oră și jumătate le aducem la negru pentru că avem material dat și doar trebuie să curățăm. Nu am avut probleme. În zona Corabia a nins un pic mai slab decât în celelalte zone. În momentul de față nu mai există niciun pic de zăpadă pe drumurile naționale, a declarat pentru Gazeta Oltului, Adrian Motorga, directorul Secției Drumuri Naționale Slatina.

Ilie Bîzoi