Probleme mari în județul Olt, dacă avertizarea meteorologică de vreme rea se prelungește. Adrian Motorga, director SDN Slatina: „Problema este că avem comandă aprobată la Salină de 800 de tone de sare, numai că salinele din toată țară nu livrează sare”

0
2026

Zeci de utilaje acţionează, în acest moment, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Olt, peste 100 de tone de material antiderapant fiind împrăştiat de aseară și până azi dimineață. În momentul de față în județul Olt se circulă în condiții de iarnă, nefiind blocat niciun drum național.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, se circulă însă îngreunat pe DN 65 din cauza tirurilor, multe dintre ele neechipate cu anvelope de iarnă. Se circulă în condiții de iarnă. Ninge peste tot, însă viscolul a scăzut în intensitate. Se circulă îngreunat mai ales pe DN 65. Avem ceva probleme din cauza tirurilor care sunt neechipate cu anvelope de iarnă și blochează circulația. Foarte multe tiruri , neechipate, și ne blochează pe noi că trebuie să-i tragem, să-i scoatem, de pe unde rămân. De exemplu, azi noapte , la ora două, un tir la Saru a intrat pe contrasens, deci voit , a intrat dincolo de parapeți, pe contrasens și a coborât pe contrasens. Noroc că nu era circulație la două noaptea, cine știe ce. De asemenea, la ora 1.00, la Valea Mare, două tiruri neechipate cu anvelope de iarnă s-au depășit pe urcare și au rămas amândouă, blocând toată circulația. Deci sunt și duși cu capul”, a declarat șeful SDN Slatina. Probleme ar putea apărea cu stocul de sare, în cazul în care avertizarea meteorologică de ninsoare pentru județul Olt s-ar putea prelungi. Și asta cu toate că SDN Slatina are o comandă aprobată de 800 de tone de sare de la Salină, în momentul de față nicio salină din țară nu livrează sare. Directorul SDN dă însă asigurări că pentru cel puțin două zile stocul de sare este suficient. . Problema este că avem comandă dată la Salină de 800 de tone de sare, aprobată, numai că salinele din toată țară nu livrează sare. Înțeleg că este o grevă, nu știu exact, dar consider că ne ajunge pentru două zile, facem față cu stocul pe care îl avem, a adăugat Motorga. Drumarii olteni le recomandă conducătorilor auto să circule numai dacă au neapărată nevoie.  În această perioadă de cod portocaliu ar fi bine ca oamenii să circule doar când au neapărată nevoie pentru că se circulă în condiții de iarnă. Repet chiar dacă noi facem efortul să ținem drumurile deschise și să știți că facem eforturi mai ales în zona de sud a județului este bine să fie atenți și să plece la drum doar dacă sunt bine pregătiți și dacă au neapărată nevoie, a concluzionat șeful SDN Slatina. De la declanșarea fenomenelor extreme SDN Slatina a împrăștiat pe drumurile naționale din județul Olt aproape 600 de tone de material antiderapant. De altfel, pentru această iarnă, SDN Slatina a avut la dispoziție 4.600 de tone de material antiderapant din care în stoc mai există 900 de tone.

 Ilie Bîzoi