Oficiali din Olt, un ultim omagiu Regelui

0
502

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus în țară miercuri cu un avion militar, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.  Prin fața catafalcului s-au perindat şeful statului, Klaus Iohannis, politicienii momentului şi alţi oficiali care au ţinut să îi arate, după moarte, respectul cuvenit.

Vicepremierul Paul Stănescu a mers alături de premierul Mihai Tudose și de colegii din Guvern la Castelul Peleş pentru a aduce un ultim omagiu regelui Mihai. Delegaţia guvernamentală condusă de premierul Tudose a depus o coroană de flori în faţa intrării principale de la Peleş, după care a intrat în Holul de Onoare.

Și delegația AOR, în frunte cu președintele Mădălin Teodosescu, a adus un omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României și a depus o coroană la fântâna de la Castel. „România a pierdut una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei sale și AOR – Asociația Orașelor din România transmite condoleanțe familiei regale pentru covârșitoarea pierdere, care este și a noastră, a tuturor. Majestății Sale, Regelui Mihai I al României- veșnica recunostință și odihnă  lină!”, a fost mesajul reprezentanților asociației.

Din partea Asociației Orașelor din România au participat:  Mădalin Ady Teodosescu (primar al orașului Bals), Irinel Ghiță (primar al orașului Bușteni), Sorin Popa (primarul orașului Comarnic) și Vasile Sava (AOR).

Nu a lipsit nici președintele României, Klaus Iohannis, care a venit la Castelul Peleș și a depus o coroană de flori. Apoi, șeful statului a mers în Holul de Onoare al castelului și a păstrat un moment de reculegere lângă sicriul regelui. La căpătâiul regelui Mihai a venit și guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Emil Constantinescu, primari din țară, dar și oficiali moldoveni, printre care Iurie Leanca. Și ambasadorii mai multor țări în România au adus un omagiu regelui. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a sosit la Castelul Peleș, însoțit de soția sa. Printre cei prezenți s-au numărat și printul Paul și printesa Lia, care și-au luat rămas bun de la rege alături de fiul lor, Carol Ferdinand.

Înainte ca sicriul să fie coborât din avion, au bătut clopotele în toată țara. La aeroport au fost prezenți membri ai Casei Regale, printre care principesa Margareta, Radu Duda, fostul principe Nicolae, însoțit de logodnica sa, dar și politicieni și reprezentanți ai Guvernului, printre care Ludovic Orban, Teodor Melescanu și Mihai Fifor. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui a fost adus miercuri seară de la Castelul Peleş, fiind depus în Sala Tronului, de la Palatul Regal unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.