Criminalul de la Tufeni rămâne în arest preventiv

0
348

Se pare că evenimentele din viața lui l-au marcat teribil pe Ionuț Ștefan Iordache, una dintre victimele de la Berevoești. Din primele cercetări bărbatul în vârstă de 33 de ani din comuna Tufeni și-a bătut cu bestialitate tatăl de 58 de ani care în urma loviturilor și-a pierdut viața.

Potrivit celor de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt bărbatul a fost găsit fără suflare, pe corpul acestuia fiind constatate mai multe lovituri care se pare că au fost făcute cu un corp dur. Victima a fost găsită de un alt membru al familiei care a alertat vecinii, aceștia fiind nevoiți să ceară ajutor prin serviciul de urgență 112. Din câte se pare decesul bărbatului a avusese loc cu câteva ore înainte ca acesta să fie descoperit. Bărbatul era imobilizat la pat. Autorul oribilei crime Ionuț Iordache a fost eliberat din sclavie în luna iulie a anului 2016 și s-a întors acasă în localitatea natală Tufeni, unde se angajase ca cioban. Tânărul de 33 de ani era cunoscut cu probleme psihice, acum câțiva ani fiind diagnosticat cu schizofrenie și internat într-o unitate medicală de specialitate. În urmă cu două luni cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni. Pentru început magistrații Tribunalul Olt, la propunerea procurorilor au dispus ca tânărul criminal să rămână în arest preventiv.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului IORDACHE IONEL ŞTEFAN, în prezent deţinut în Centrul de Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.10.2017 până la data de 20.11.2017, inclusiv”, se arată în încheierea de duminică a instanţei de judecată.

Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă ani grei de închisoare.