Trilaterala – Bulgară, Poloneză, Română, şi-a dat întâlnire la Caracal-

0
464
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Începutul de săptămână a fost unul cu totul aparte pentru administraţia publică caracaleană, care s-a bucurat de vizita oficială a reprezentanţilor din cele două oraşe înfrăţite cu municipiul Caracal, Montana din Bulgaria şi Bialograd din Polonia .

Cele două delegaţii oficiale bulgaro-poloneze, au fost întâmpinte de primarul municipiului Caracal Liviu Radu şi viceprimarul Octavian Stănescu în sala de şedinţe a Consiliului Local. După primirea camaraderească a reprezentanţilor celor două oraşe înfrăţite cu Caracalul (Montana – Bulgaria în anul 2006 şi Bialograd -Polonia în anul 2008), primarul localităţii a adresat bun venit înalţilor oaspeţi şi a prezentat colaboratorii din aparatul propriu al Primăriei.

“Intâlnirea  de astăzi nu este o formalitate politică, ci este o urare de bun venit unor vechi camarazi, alături de care dorim  să ne consolidăm relațiile, iar orașele  noastre, Montana – Bulgaria, Bialograd – Polonia , Caracal -România să rezoneze în vederea unui schimb de informații şi practici utile atât de o parte cât şi de cealaltă.

Am realizat această înfrățire durabilă prin identificarea de noi domenii şi metode, direcție în care putem colabora şi gândi proiecte menite să vină în folosul cetățenilor.

Să nu uităm că municipiului Caracal i s-a oferit această oportunitate importantă pentru deschidere, mobilitate, schimb de experiență și dezvoltare durabilă de care nu multe așezări oltenești se bucură. Vă mulțumim pentru colaborare și ne dorim ca această vizită să fie una fructuoasă” a spus Liviu Radu primarul localităţii.

Delegaţia poloneză din Bialograd a fost condusă de primarul Krzysztof Baginski şi a fost compusă din Piotr Janowski – secretar Bialograd, Adam  Wegner, consilier local Bialograd, Jan Sosnowski, consilier local Bialograd, Janusz Andrysiak, consilier local Bialograd.

Delegaţia bulgară din Montana l-a avut în fruntea ei pe însuşi primarul  Zlatko Shock- cel care în 2006 a semnat acordul de înfrăţire dintre cele două localităţi- Montana-Caracal. Din delegaţia bulgară au mai făcut parte Tihomir Antonov, viceprimar Montana, Goran Avramov, consilier local Montana, Tsvetanka Milaniva, consilier local Montana.

După întâlnirea protocolară din sala de Consiliu,cele două delegaţii au fost însoţite la Teatrul Naţional din localitate, unde  asistat la un spectacol susţinut de Ansamblul „Romanaţi” al Centrului Cultural Caracal, dedicat în exclusivitate bulgarilor şi polonezilor de administraţia caracaleană.

În cele 4 zile, cât vor fi prezente la Caracal, celor două delegaţii Administraţia caracaleană le-a pregătit o serie de surprize. Printre acestea se regăseşte o vizită la Palatul Parlamentului din Bucureşti, o vizită la Crama Avincis şi a Domeniului familiei Dobrusa din Drăgăşani, iar ultima seară va fi încheiată cu un  festin la Cabana Reşca.

D.Tudor