Profesorii nu vor mai putea vinde cărți elevilor

0
445

Faptul că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali, nu mai este un secret pentru nimeni. Însă, cu toate acestea, profesorii apelează la tot felul de mijloace pentru a-și rotunji veniturile.

Potrivit ministrul Educaţiei, Liviu Pop, niciun material auxiliar nu mai este valabil în sălile de curs, urmând ca în cel mult 30 de zile o comisie să elaboreze normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori. „Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie (…) va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora”, a susţinut Liviu Pop în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ.