DEZASTRU ÎN CIMITIRUL EVREIESC DIN SLATINA

0
1020

În ultima perioadă mai mulți cetățeni ne-au semnalat la redacției starea dezastruoasă în care a ajuns Cimitirul Evreiesc din Slatina, situat în vecinătatea Cimitirului Strehareți.

Pe lângă faptul că unele cruci nu mai există fizic, mormintele se disting cu greu, fiind străjuite din toate părţile de ierburi şi arbuşti care de care mai mari. Pentru a afla cine este responsabil pentru situația în care a ajuns în această stare acest colț de istorie al comunității evreiești din Slatina am stat de vorbă cu administratorul Cimitirului Strehareți, Marian Iliuță:

Nu am treabă cu acel cimitir, acolo se ocupă o persoană din Comunitatea Evreiască din Pitești, care este președintele pe această zonă. E problema dumnealor cum îşi au grijă. Noi nici măcar nu avem voie să intrăm acolo. Este un subiect sensibil. Nu poate lua nimeni măsuri coercitive. Cine să îi sancționeze. Într-adevăr este un dezastru acolo, ne-a declarat administratorul cimitirului Strehareţ, Marian Iliuță.

Președintele Comunității Evreiești din Pitești nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la această situaţie.
În 2010, Primăria Slatina, în administrarea căreia se afla Cimitirul Strehareţ, a concesionat acest serviciu, printr-o licitaţie firmei S.C. Ecumenic Funerar S.A, patronată de Marian Iliuţă, administratorul cimitirului, cu 90% din acţiuni, iar restul, de 10%, este deţinut de soția acestuia.