Zeci de amenzi, pentru oltenii prinși fără mască de protecție

0
158

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii olteni împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun.
La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 240 de forţe de ordine, fiind verificate 118 societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate peste 900 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 17.750 de lei, dintre care 81 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 17.750 de lei și 2 aplicată persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sancţionate cu avertisment.