VIMETCO EXTRUSION, FILIALA ALRO, A DEVENIT FURNIZOR PENTRU CONSTRUIREA DE HELIPORTURI

0
1686

Vimetco Extrusion, filială ALRO, a devenit furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii, oferind produse cu valoare adăugată foarte mare pentru construirea de heliporturi pe acoperișurile mai multor spitale de urgență din România.

Vimetco Extrusion a încheiat un parteneriat cu ABC Development Aviation, o companie certificată ca dezvoltator și instalator de elemente de aerodrom și infrastructură pentru dezvoltarea platformelor tip heliport fabricate în România.

Primul beneficiar al platformelor realizate din profile de aluminiu produse la Slatina este heliportul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, care deține în acest moment punțile de aterizare necesare pentru elicopterele care transportă cazuri de urgență, evitând astfel transportul rutier mai dificil și economisind timp prețios, sporind astfel șansele de a salva cât mai multe vieți. Mai mult, după realizarea acestui proiect în Bistrița, cel de-al doilea heliport este construit în prezent la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

 „De mai bine de 15 ani ne-am concentrat programul de investiții pe fabricarea produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și astăzi suntem încântați și mândri să vedem că o altă companie din Grupul ALRO a intrat în această ligă superioară și a pătruns într-una dintre cele mai sofisticate industrii, reușind să devină furnizor pentru heliporturi, un domeniu definit de o înaltă calitate, precizie în execuție și livrare la termen. Intrând în această arie exclusivistă din industria aluminiului și finalizând acest prim proiect în conformitate cu așteptările partenerilor, colegii noștri de la Vimetco Extrusion vor oferi un sprijin semnificativ și necesar societății, în care experiența și expertiza acumulată de-a lungul anilor vor fi aduce valoare și comunității, dar și domeniului medical din România”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, președintele Consiliului de Administrație al ALRO,  Marian NĂSTASE.

Vimetco Extrusion furnizează profile din aluminiu și produse cu valoare adăugată mare, cum ar fi conectori pentru ansamblurile de heliporturi, și dezvoltă, împreună cu ABC Development Aviation, heliporturi fabricate în România, cu materiale produse la nivel local. La rândul său, ABC Development Aviation certifică produsele finale și realizează instruirea privind utilizarea corectă a acestora.

Parteneriatul semnat cu ABC Development Aviation și finalizarea primului nostru heliport demonstrează că investițiile destinate fabricării produselor sofisticate din aluminiu sunt de succes și semnificative susținând sectoare-cheie din România”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație al Vimetco Extrusion.

După finalizarea primelor heliporturi, alte două proiecte similare sunt, în prezent, în discuții, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

ABC Development Aviation a identificat nevoia de platforme de heliporturi la nivel național și a dorit să ofere soluții specifice necesităților segmentului platformelor metalice pentru aterizare – decolare destinate heliporturilor construite pe terasele spitalelor”, a declarat Attila MARTON, Director General al ABC Development Aviation.Până de curând, acestea erau exclusiv importate, așadar suntem bucuroși că am reușit să dezvoltăm, cu sprijinul partenerului nostru, Vimetco Extrusion, un proiect care îndeplinește cerințele reglementărilor aeronautice aplicabile și care oferă un plus de valoare în raport cu prețul de achiziție”, a adăugat MARTON.

ABC Development Aviation este o companie cu capital 100% românesc, oferind soluții integrate în domeniul heliporturilor, adaptate cerințelor individuale ale beneficiarilor, fiind lider pe piața românească. ABC Development Aviation pregătește studii de fezabilitate, studii aeronautice, studii de impact, studii topografice și de obstacole, note conceptuale, proiecte tehnice, documente pentru heliporurit, oferă facilități de stocare/ aprovizionare a combustibilului pentru echipamente de aviație, și alte echipamente conexe și oferă servicii de întreținere pentru acestea, instruiește personalul aerodromului și asigură, de asemenea, servicii de consultanță și management de proiect.

ALRO 

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat și 325.000 tpa de aluminiu primar.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aero, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței și în BET-TR (indice de tip total return). Acțiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Din 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la creșterea sustenabilității în sectorul global al aluminiului.

sursa foto: financialintelligence.ro